بوبینهای برقی اجزای مهمی دارند که هریک از آنها در مجموعه کاری خود نقش بسزایی ایفا میکنند. یکی از این اجزا، بدنه بوبین است که معمولاً از جنس فولاد تولید میشود و نام دیگر آن قاب است. ورقههای فولادی که بر روی یکدیگر قرار میگیرند میتوانند بدنه مقاومی برای بوبین بسازند. جریان الکتریکی که در سیم پیچ کویل وجود دارد موجب میشود تا قاب بوبین دارای خاصیت الکترومغناطیسی شده و سمبه را جذب کند.
جذب قسمت سمبه، سبب میشود تا در شیر حرکت کند. قسمت مهم بعدی در یک بوبین، سیم پیچ آن است که باید طولانی و پیچیده ساخته شود تا بتواند میدان الکترومغناطیسی قویتری ایجاد نماید. فلز مس برای ساخت سیمهای این قسمت انتخاب مناسبی خواهد بود. صنعت الکتریسیته به صورت پرتیراژ از فلز مس استفاده میکند چرا که فلز رسانا و گرانبهایی است. قسمت سمبه که نام دیگر آن پیستون است، وظیفه اتصال یا قطع جریان سیال را برعهده دارد. اگر طراحی شیر برقی به صورت بسته انجام شده باشد، در زمانی که جریان الکتریکی در دو سر سیم پیچ وجود نداشته باشد، سمبه در قسمت تحتانی قرار گرفته و میتواند از عبور جریان سیالات، جلوگیری کند.
در یک حالت دیگر در صورتی که جریان الکتریکی به سیم پیچ وارد شود، سمبه را به خود جذب میکند. این عمل سبب میشود تا سمبه به بدنه بوبین نزدیک شود اما باید گفت که تابع میزان جریان الکتریکی است که وارد مدار شده است. طبیعتاً زمانی که ولتاژ مدار به بالاترین حد خود برسد، شیر بوبین باز میشود. آخرین بخش مهم از یک شیر برقی فنر آن است که وظیفه بازگرداندن سمبه به حالت اول را برعهده دارد. در پایان باید گفت که هر بوبین از یک قاب محافظ برخوردار است تا در برابر آسیبهایی مانند رطوبت و آلایندگیهای هوا مصون بماند.