تعمیر کمپرسور پنوماتیک
در این مطلب به بررسی تعمیر کمپرسور پنوماتیک در کمپرسور باد و ابزارهای لازم جهت تعمیر آن میپردازیم. اگر شما در کارگاه، کارخانه و یا منزل خود از کمپرسور باد پنوماتیک استفاده کرده باشید، با کارکرد این دستگاه آشنایی دارید. این دستگاه هوا را بصورت فشرده ذخیره میکند و با استفاده از انرژی آن را به بیرون میدهد. این دستگاه با انرژی مکانیکی کار میکند و ممکن است گاهی به مشکل بخورد. مشکلاتی چون داغ شدن بیش از حد پمپ باد، عدم تنظیم میزان هوای فشرده در پمپ باد، کار نکردن کلید اتوماتیک و… اگر شما نیز با این مشکل و خرابی مواجه هستید تا ادامه مطالب با ما همراه باشید.
ابزارهای تعمیر پمپ باد
حال برای تعمیر و حل خرابیها یک سری ابزار و تجهیزات لازم میباشد تا کار را برای ما آسانتر کند. ابزاری چون: میله جوشکاری، نوار تفلون، میله برنزی، عینک ایمنی، دستگاه جوش استیلن اکسی و یا پروپان اکسی که معمولا برای کارهای کوچک مناسب میباشد. ابزار بعدی اتصال قلاب سیم برای چرخ همراه با اداپتور میباشد که شما میتوانید برای نگه داشتن چرخ در کنار هم استفاده کنید و همچنین سوکت یا آچار با انواع مختلف ۱۳/۱۶.۲، آچار قابل تنظیم و… و در آخر قطعات یدکی کمپرسور مثل: سوپاپ اطمینان که این قطعه دارای نقش بسیار مهمی را در هر کمپرسور بادی ایفا میکند و در صورت خرابی به تعویض نیاز دارد و قطعات دیگری چون مانومتر، شیر خروجی هوا، کلید اتومات و…به عنوان قطعات یدکی لازم میباشد.
به علت اهمیتی که این دستگاه هنگام کار دارد، معمولا افرادی که عمده فعالیتشان با کمپرسور باد میباشد همیشه دارای یک دستگاه به عنوان زاپاس میباشد تا در صورت خرابی از آن استفاده کنند زیر در صورت خراب شدن این کمپرسور فعالیتشان به کلی تعطیل میشود و تا هنگام تعمیر باید صبر کنند و این صبر باعث ضرر و زیان بسیاری به آنها خواهد شد. یکی از دلایل پر تکرار نقص پمپ باد در حال کار، نشتی هوا از قطعات نصب شده بر روی کمپرسور میباشد. شما با باز کردن قطعه و استفاده مجدد از تفلون و برگرداندن قطعه در جای خود میتوانید خرابی را برطرف کنید و برای تشخیص نشتی میتوانید مخزن را پر از هوا کنید سپس با استفاده از آب کف و مالیدن آن به تمام اتصالات متوجه محل نشتی خواهید شد. در صورتی که موفق به رفع مشکل نشدید میتوانید قطعه خراب را سفارش دهید و سریعا جایگزاری کنید.
عوامل ایجاد مشکل در کمپرسور باد
برای اینکه متوجه خرابیهای دستگاه شویم باید آن را روشن میکنیم تا متوجه صحت کارکرد آن شویم. بعضی مواقع ممکن است که مخزن دچار نشتی شود و مقداری هوا و مایعات داخل مخزن به بیرون ریخته شود. این مشکل به دنبال تخلیه نکردن به موقع مخزن پمپ باد ایجاد میشود که در نهایت باعث پوسیدگی مخرن و سوراخ شدن آن میشود. حال برای حل این مشکل راه کاریهایی وجود دارد. راه کار اول انجام جوشکاری قسمت سوراخ شده مخزن میباشد. اما در برخی مواقع مایعات در کف مخزن دخیره شده و باعث زنگ زدگی آن میشود. با این وجود به محض جوش دادن قسمت سوراخ شده، ممکن است از کنار همان سوراخ مجدد سوراخ دیگری ایجاد شود پس در نتیجه هنگام پوسیدگی بهتر است مخزن را تعویض کنید. نکته دیگر، در صورت نازک بودن ورق مخزن کمپرسور توصیه میشود فکر جوش دادن نباشید و سریعا مخزن را عوض کنید.
برخی افراد اقدام به رفع نشتی با استفاده از چسب میکنند که این کار اصولی و درست نمیباشد. به محض ورود مجدد هوا داخل مخزن مجدد نشتی رخ میدهد. اگر هر ماه یکبار شیر تخلیه را باز کنید به هیچ عنوان شاهد پوسیدگی و ایجاد سوراخ در آن نخواهید بود. در صورتی که فکر میکنید ممکن است به هر دلیلی فراموش کنید، توصیه میشود از قطعهای به نام اتودرین که تخلیه اتومات مخزن را انجام میدهد استفاده کنید. این قطعه به صورت زمانبندی شده شیر تخلیه مخزن را اتومات باز و بسته میکند و در نتیجه هرگز دستگاه شما پوسیدگی را تجربه نخواهد کرد. در نهایت عوامل زیر سبب ایجاد مشکل در کمپرسور باد میشود:
۱- زیاد بودن روغن داخل موتور
۲-داغ شدن بیش از حد پمپ باد
۳-بالا رفتن فشار پمپ باد
۴-عدم تنظیم میزان هوای فشرده شده پمپ باد
۵-پر نشدن مخزن پمپ باد
۶-تغییر صدای کمپرسور باد
در این نوشته سعی به حل مشکلات و تعمییر دستگاه توسط خودتان پرداخته شد به غیر از مشکلاتی چون پوسیدگی که نیاز به تعویض فوری قطعه دارند. به طور کلی طریقه نگهداری شما و انجام نکات لازم مانند تخلیه مخزن حداقل ماهی یکبار میتواند ریسک این مشکلات را کاهش دهد و موجب عقب افتادن کار شما نشود. شما میتوانید با توجه به طریقه کار کردن دستگاه و عواملی که زمینه مشکلات و خرابیها میباشد مانند داغ شدن بیش از حد پمپ، پر نشدن مخزن پمپ باد و… جلوی مشکلات جدیتر را بگیرید.فروشگاه جی اس اف هیدرولیک آماده شنیدن نظرات و سوالات شما عزیزان میباشد.
تاریخ انتشار 1401/05/10